Over ons

Over Stoepje bakker Richard

Richard noemt zichzelf ook wel ‘een vreemde eend in de bijt tussen alle ’t Stoepje ondernemers’, hij heeft namelijk een groot deel van zijn leven in Den Haag gewoond en woont sinds 14 jaar in Nootdorp. Toen hij 12 was, werd zijn buurman een ’t Stoepje bakker. Richard hielp zijn buurman toen door middel van het doen van klusjes en af en toe ging hij al mee naar de markt. Op zijn 16e ging Richard bij de mariniers, op zijn 21e bedacht hij dat hij dat hij het werken op de markt toch wel heel leuk vond! Hij gaf dit aan bij zijn buurman en een dag later stond hij weer op de markt. 2 jaar later nam Richard de markten van zijn buurman over en was Richard een echte ’t Stoepje ondernemer.

Wie is ’t Stoepje bakker Richard?
Richard is nou het voorbeeld van een ochtendmens. Hij vindt het heerlijk om lekker vroeg op pad te gaan en is dan dus ook altijd vrolijk. Wat voor dag het ook is… Richard heeft altijd zin in de dag. En waarom? Hij vindt het gewoon erg leuk om naar de markt te gaan! De hele dag aan het werk met zijn favoriete klanten en zijn leuke collega’s zorgen ervoor dat elke dag weer een feestje is. Richard zorgt ervoor dat hij de juiste mensen om zich heen verzamelt met dezelfde insteek als hij: positief en eerlijk. Richard is namelijk een open persoon maar staat daarnaast ook voor alles open!

En hoe is hij als ’t Stoepje bakker?
De eigenschappen die hierboven geschreven staan, zie je ook terug in zijn werk. Door Richard zijn toegankelijke karakter, vertellen klanten graag hun verhaal aan hem en dan maakt het niet uit of het gaat om leuk nieuws of juist de vervelende dingen in het leven. Ook heeft Richard personeel om hem heen die ook over deze toegankelijke eigenschap beschikken. Richard heeft ervoor gezorgd dat hij een uitstekend team heeft, hier is hij erg blij mee en trots op.

Waarom komen mensen bij jou aan de kraam?
“Mijn klanten komen voor dat stukje extra: een glimlach of praatje maar ook een lekker koekje voor de kleine jongen of het helpen van een oudere dame met een rollator. Richard wil dat klanten altijd met een goed gevoel zijn kraam verlaten. Hij heeft dan ook een speciale band opgebouwd met zijn klanten, ook doordat hij hier al sinds zijn 12e achter de kraam staat: hij ziet soms de 3e generatie aan de kraam komen.

Daarnaast is het natuurlijk niet onbelangrijk om te vermelden dat zijn producten gewoon uitstekend zijn! Richard heeft een mooi assortiment en zorgt ervoor dat elke klant geniet van hetgeen hij mee naar huis neemt. Het is niet alleen het product, het verhaal er omheen dat Richard graag aan de klant vertelt maakt het specialer. Ook heeft Richard een voordeel: zijn dochter is al jaren vegan. Hierdoor wil hij ook graag in kunnen spelen op diverse dieten en hier de juiste producten voor in de kraam hebben liggen.